Espai Associatiu Lola Anglada

Descripció

L’Espai Associatiu Lola Anglada, també conegut com “la Lola”, és un local autogestionat per joves de l’Esquerra de l’Eixample. Es tracta de l’únic espai jove del barri, del qual s’ha aconseguit la cessió d’ús durant 2 anys i prorrogable a 2 anys més. El conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, signat a finals de novembre del 2016, permet desenvolupar a “l’antiga biblioteca Lola Anglada” un projecte impulsat per joves i per a joves. L’entitat gestora d’aquest espai és el Casal de Joves Queix, que comparteix el local amb l’Esplai Boix i els Diables de l’Esquerra Infernal. La intenció del projecte és, a més de crear un punt de trobada juvenil de referència al barri, esdevenir un punt de referència associatiu. Qualsevol entitat o col·lectiu del barri o propers amb necessitats d’espai per a reunir-se o realitzar activitats, a la “Lola” seran sempre benvingudes. Volem fer xarxa!

Quines sales hi ha?

A l’Espai Associatiu Lola Anglada hi ha tres sales independents: l’espai central, la sala “taiatru” i el “depatxet”. Si voleu més informació sobre aquestes, consulteu l’apartat “característiques de les sales”. Com a entitats o col·lectius podeu reservar gratuïtament les sales per dur a terme assemblees o activitats. Si formes part d’una entitat o col·lectiu i vols saber la disponibilitat d’alguna de les sales, envia un correu a queix@queix.org. Proposa les teves activitats i mirarem entre totes de quadrar els espais i els horaris!

Característiques de les sales

Espai central:

Espai CentralÉs l’espai principal de la “Lola”, on s’hi troba la biblioteca, la discoteca, l’espai de jocs (jocs de taula, tv-pc amb videojocs, zona recreativa, etc). És també un espai on reunir-se i socialitzar-se, amb taules i cadires a disposar, zona de sofàs i és també on s’hi troba la barra del Queix, amb nevera, cafetera, fornet, microones, etc.

 

 

 

 

Sala Taiatru:

Fotografia del teatre del Queix És un espai polivalent, dotat d’una petita tarima adaptada amb cortines, focus i equip de so, on s’hi poden realitzar diferents espectacles performatius. La “Sala Taiatru” també consta de miralls per poder realitzar tallers de dansa, així com d’un espai amb suros dedicat a diferents exposicions d’interès general. En aquesta sala s’hi poden oferir una quantitat molt variada d’activitats, entre les quals hi destaquen els cinefòrums del Queix, laboratori teatral i els tallers de ioga, i pot servir també per fer reunions i com a sala d’estudi, amb un ordinador amb wifi disponible.  

 

 

Depatxet:

DespatxetEl “Depatxet” es tracta d’una saleta independent, un despatxet on s’hi poden fer reunions de petit format* en un ambient tranquil i aïllat. També disposa de wifi, i es pot fer servir la plastificadora, enquadernadora i trituradora de documents, fent una aportació a la voluntat per compensar el material usat. *per petit format entenem 6-8 persones com a màxim.

 

 

 

Què pots trobar a la Lola?

 • Biblioteca: Revifem l’antiga “biblio” Lola Anglada! Hi ha servei gratuït de préstec de llibres, diferents revistes d’interèsBibilioteca (sobre feminisme, consum conscient i transformador…), i la selecció de llibres especial del Queix! Pots venir i llegir tranquil·lament en algun dels espais habilitats, i també pots portar els llibres que vulguis compartir, nosaltres els ordenarem dins la biblioteca. El funcionament és fàcil, vine al local i descobreix-lo!
         
 • Discoteca: A més d’una mini-cadena amb la que es pot escoltar la ràdio i connectar amb Auxiliar (mp3, Ipod, pc..), oferim una discoteca on compartim Cd’s originals per poder gaudir-los dins l’espai, amb un discman o auriculars. Només podem admetre discos originals, i només es poden escoltar dins la “Lola”. Pots portar qualsevol Cd original que vulguis compartir amb el barri, nosaltres el classificarem.
 • Zona recreativa: Hi ha futbolí francès, billar, ping-pong, dards, i més!; tots els jocs es poden utilitzar de forma gratuïta quan el local és obert.
 • Jocs de taula i puzzles: Gaudim d’una llarga llista de jocs de taula de característiques lúdiques molt variades, amb extensions, instruccions… També posem a disposició puzzles de diferents mides, i estem obertes a rebre nous jocs, útils (amb totes les fitxes i instruccions), que vulguis compartir amb el barri.
 • Zona sofàs, amb tv-pc amb videojocs: reuneix-te amb comoditat, i/o aprofita la multitud de videojocs disponibles a la tv-pc.
 • Mapes i excursionisme: Posem a disposició mapes i guies excursionistes per qualsevol tipus de consulta. També hi ha servei de préstec igual que amb els llibres. Estarem encantats de rebre nous mapes, guies i/o material informatiu relacionat que vulguis compartir amb el barri.
 • Botiga de Roba Gratuïta: Intercanvi popular de roba útil. Pots portar la roba útil i en bon estat que ja no utilitzis, així com emportar-te aquella que creguis que necessites. Donem-li una segona vida a la nostra roba! Compartim i reutilitzem!
 • Punt de recollida de les cistelles ecològiques de la “Xarxa de Consum Solidari”: Col·laborem amb aquest projecte que creiem tant important i necessari. Per poder recollir una cistella setmanalment t’has de posar en contacte amb la “Xarxa de Consum Solidari”, fer-te soci de la xarxa, i la podràs venir a buscar a la “Lola” si és l’espai de recollida que et queda més a prop de casa!
 • Ordinador Públic amb internet: Dins de la “Sala Taiatru” posem a disposició del barri un ordinador per poder realitzar tasques senzilles i amb internet.
 • Màquina de cosir: Disposem d’una maquina de cosir manual que es pot utilitzar lliurement en cas de necessitat i/o d’alguna proposta, sempre tractant-la amb cura i coneixement.
 • Barra-office self-service: A la “Lola” també hi tenim una barra-office amb nevera, fornet, microones, cafetera elèctrica, coberteria, etc., i es permet menjar i beure a dins de tots els espais, sempre amb cura de l’higiene, la neteja i reciclant els residus que es puguin generar