Espai Associatiu Lola Anglada

Descripció

L’Espai Associatiu Lola Anglada, també conegut com “la Lola”, és un local autogestionat per joves de l’Esquerra de l’Eixample. Es tracta de l’únic equipament per a joves del barri, del qual s’ha aconseguit la cessió d’ús durant 2 anys i prorrogable a 2 anys més. El conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, signat a finals de novembre del 2016, permet desenvolupar a “l’antiga biblioteca Lola Anglada” un projecte impulsat per joves i per a joves. L’entitat gestora d’aquest espai és el Casal de Joves Queix, que comparteix el local amb l’Esplai Boix i els Diables de l’Esquerra Infernal. La intenció del projecte és, a més de crear un punt de trobada juvenil de referència al barri, esdevenir un punt de referència associatiu. Qualsevol entitat o col·lectiu del barri o propers amb necessitats d’espai per a reunir-se o realitzar activitats, a la “Lola” seran sempre benvingudes. Volem fer xarxa!

Quines sales hi ha?

A l’Espai Associatiu Lola Anglada hi ha tres sales independents: l’espai central, la sala “taiatru” i el “depatxet”. Si voleu més informació sobre aquestes, consulteu l’apartat “característiques de les sales”.

Com a entitats o col·lectius podeu reservar gratuïtament les sales per dur a terme assemblees o activitats. Si formes part d’una entitat o col·lectiu i vols saber la disponibilitat d’alguna de les sales, envia un correu a queix@queix.org. Proposa les teves activitats i mirarem entre totes de quadrar els espais i els horaris!

Característiques de les sales

Espai central:

Espai CentralÉs l’espai principal de la “Lola”, on s’hi troba la biblioteca, la discoteca, l’espai de jocs (jocs de taula, tv-pc amb videojocs, zona recreativa, etc).

És també un espai on reunir-se i socialitzar-se, amb taules i cadires a disposar, zona de sofàs i és també on s’hi troba la barra del Queix, amb nevera, cafetera, fornet, microones, etc.

 

 

 

 

Sala Taiatru:

Fotografia del teatre del Queix

És un espai polivalent, dotat d’una petita tarima adaptada amb cortines, focus i equip de so, on s’hi poden realitzar diferents espectacles performatius. La “Sala Taiatru” també consta de miralls per poder realitzar tallers de dansa, així com d’un espai amb suros dedicat a diferents exposicions d’interès general. En aquesta sala s’hi poden oferir una quantitat molt variada d’activitats, entre les quals hi destaquen els cinefòrums del Queix, laboratori teatral i els tallers de ioga, i pot servir també per fer reunions i com a sala d’estudi, amb un ordinador amb wifi disponible.

 

 

 

Depatxet:

DespatxetEl “Depatxet” es tracta d’una saleta independent, un despatxet on s’hi poden fer reunions de petit format* en un ambient tranquil i aïllat. També disposa de wifi, i es pot fer servir la plastificadora, enquadernadora i trituradora de documents, fent una aportació a la voluntat per compensar el material usat.

*per petit format entenem 6-8 persones com a màxim.

 

 

Què pots trobar a la Lola?

  • Biblioteca autogestionada: Revifem l’antiga “biblio” Lola Anglada! Hi ha servei gratuït de préstec de llibres, diferents revistes d’interèsBibilioteca (sobre feminisme, consum conscient i transformador…), i la selecció de llibres especial del Queix! Pots venir i llegir tranquil·lament en algun dels espais habilitats, i també pots portar els llibres que vulguis compartir, nosaltres els ordenarem dins la biblioteca. El funcionament és fàcil, vine al local i descobreix-lo!

 

 

 

 

 

  • Discoteca: A més d’una mini-cadena amb la que es pot escoltar la ràdio i connectar amb Auxiliar (mp3, Ipod, pc..), oferim una discoteca on compartim Cd’s originals per poder gaudir-los dins l’espai, amb un discman o auriculars. Només podem admetre discos originals, i només es poden escoltar dins la “Lola”. Pots portar qualsevol Cd original que vulguis compartir amb el barri, nosaltres el classificarem.
  • Zona recreativa: Hi ha futbolí francès, billar, ping-pong, dards, i més!; tots els jocs es poden utilitzar de forma gratuïta quan el local és obert.
  • Jocs de taula i puzzles: Gaudim d’una llarga llista de jocs de taula de característiques lúdiques molt variades, amb extensions, instruccions… També posem a disposició puzzles de diferents mides, i estem obertes a rebre nous jocs, útils (amb totes les fitxes i instruccions), que vulguis compartir amb el barri.
  • Zona sofàs, amb tv-pc amb videojocs: reuneix-te amb comoditat, i/o aprofita la multitud de videojocs disponibles a la tv-pc.
  • Mapes i excursionisme: Posem a disposició mapes i guies excursionistes per qualsevol tipus de consulta. També hi ha servei de préstec igual que amb els llibres. Estarem encantats de rebre nous mapes, guies i/o material informatiu relacionat que vulguis compartir amb el barri.
  • Botiga de Roba Gratuïta: Intercanvi popular de roba útil. Pots portar la roba útil i en bon estat que ja no utilitzis, així com emportar-te aquella que creguis que necessites. Donem-li una segona vida a la nostra roba! Compartim i reutilitzem!
  • Punt de recollida de les cistelles ecològiques de la “Xarxa de Consum Solidari”: Col·laborem amb aquest projecte que creiem tant important i necessari. Per poder recollir una cistella setmanalment t’has de posar en contacte amb la “Xarxa de Consum Solidari”, fer-te soci de la xarxa, i la podràs venir a buscar a la “Lola” si és l’espai de recollida que et queda més a prop de casa!
  • Ordinador Públic amb internet: Dins de la “Sala Taiatru” posem a disposició del barri un ordinador per poder realitzar tasques senzilles i amb internet.
  • Barra-office self-service: A la “Lola” també hi tenim una barra-office amb nevera, fornet, microones, cafetera elèctrica, coberteria, etc., i es permet menjar i beure a dins de tots els espais, sempre amb cura de l’higiene, la neteja i reciclant els residus que es puguin generar