Taller d’iniciació a les tècniques tradicionals de teixits andins: el teler maputxe

Difusió taller-001

Vols aprendre a teixir com ho fan a les comunitats originàries maputxes?

Cinturons, tapissos, carteres, bosses…o simplement teixir com una manera de desconnectar i compartir experiències amb les teves companyes i companys?

En aquest curs aprendrem a teixir les tècniques tradicionals que s’han transmès generació rere generació a les comunitats maputxes de Xile i Argentina, superant els intents d’aculturació i marginació que encara avui pateixen. A partir dels seus teixits coneixerem la seva simbologia, llegendes, altres formes de pensar el món, per tant, podrem atansar-nos a la seva cultura.

L’origen d’aquestes tècniques forma part del mite cosmogònic maputxe, Lalen Kuze, la mare aranya: la teixidora per excel·lència, pacient i constant, de la nostra natura, i que segons aquests pobles, va transmetre l’art de teixir a la primera dona maputxe, Üllche Domo.

Utilitzareu el teler anomenat (en maputxe) “Witral”, un bastidor de fusta amb els seus accessoris que us serà proporcionat el primer dia del curs; treballareu amb fil de cotó, i quan sigueu més hàbils amb les vostres mans, també treballareu amb llana.

Inici del taller: 19 maig (pots apuntar-te un cop començat)

Horari: dijous 19h a 21h

Preu: 30€ al mes + suplement inicial de 8€ (inclou el teler, accessoris i fils per començar a teixir)

Inscripció i més info:

roser.gonzalezbagaria@gmail.com

Telf: 654 24 65 42

Aquesta primavera, apunta’t al curs de teixits andins! 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.